Kemmesabbe Koiran Tutkaliivi

Ruotsin testivoittaja!

Tuotekoodi: 44024104573622
Kemmesabbe-Koiran-Tutkaliivi-44024104573622-1.jpg
Kemmesabbe-Koiran-Tutkaliivi-44024104573622-2.JPG
Kemmesabbe-Koiran-Tutkaliivi-44024104573622-3.jpg
Kemmesabbe-Koiran-Tutkaliivi-44024104573622-4.JPG
105,00 €
Toimituskulut alk. 5,90 €Nouto myymälästä: 0,00 €
 Lisää ostoskoriin
Kaikille tutkamerkeille sopivaksi säädettävä, erittäin istuva, näkyvä ja kestävä tutkaliivi.
Kemmesabbe Koiran Tutkaliivi on kaikille metsästyskoirille sopiva tutkaliivi. Liivi on kotoisin Ruotsista, jossa suunnittelu ja testaus aloitettiin vuonna 2008. Vuonna 2016 alkoi sitten olla valmista, sillä Kemmesabbe voitti Min Jakthund -lehden liivitestin. Tuloksia ja arvosteluja voit lukea http://www.naturix.se/pub_docs/files/Vasttest-Min-Jakthund-nr-2--2016.pdf.

Kemmesabbe tutkaliivi:

- on erittäin istuva, kestävä ja näkyvä tutkaliivi
- käy kaikkiin tutkamerkkeihin
- on liivi, jossa tutkapanta kiinnitetään liivin taskuun
- käy kaikille metsästyskoirille
- voidaan pestä käsin
- sisältää vuoden valmistusvirhetakuun.

Mikä tekee Kemmesabbe liivistä testimenestyjän?

Kokemuksemme mukaan liivin salaisuus on rintaremmi. Se on suunniteltu niin, että painopisteeltään hyvin suunnitellun GPS-taskun kanssa liivin on mahdoton luiskahtaa koiran kyljen tai mahan puolelle. Rintaremmi asettuu myös niin, ettei sen enempää remmi itse kuin liivi tai tutka pääse painamaan koiran kaulaa tai niskaa. Liivi on istuva ja pysyy paikallaan selässä ja antaa koiralle mahdollisuuden käyttää vapaasti kroppaa liikkumiseen. Rintaremmi on myös osin joustava, joten liivi on helppo mitoittaa koiran koon mukaan sopivaksi, eikä hiertymiä pääse syntymään.

Kemmesabben rakenne ja materiaali

Liivissä on panostettu istuvuuden lisäksi kestävyyteen ja näkyvyyteen. Kirkkaat värit ja vahvat heijastimet auttavat näkyvyydessä ja turvallisuudessa myös pimeään aikaan. Liivin vasen puoli on oranssi ja oikea puoli keltainen. Esimerkiksi seisojilla ja hirvikoirilla tämä auttaa etenkin peitteisessä maastossa jo kauempaa näkemään, mihin suuntaan koira seisoo. Oranssi = koiran kuono on vasemmalle, keltainen = koiran kuono on oikealle.

Liivin kangas on kaksinkertaista, pehmeää, kestävää ja vedenpitävää materiaalia. Liivin leikkaus tulee koiralle vain noin puoleen kylkeen, jolloin koira voi liikuttaa vapasti lapojaan, liivi ei ole liian kuuma lämpimämmälläkään säällä ja mm. vesistöjen ylitys on helpompaa. Rintaremmin lisäksi liivissä on maharemmi, jossa on myös joustava osa. Remmit kiinnitetään pikalukoilla vasemmalta puolelta ja säädöt tehdään muovisolkien avulla. Liivin reunoissa on ohuet jäykisteet, niin että liivi pitää muotonsa käyttömäärästä huolimatta. Liivin takaosassa on vahva metallilenkki hihnan kiinnitystä varten, joten koiran saa näppärästi myös hihnaan.   

Tutkan kiinnittäminen Kemmesabbeen

GPS-tasku on suunniteltu sopivaksi kaikille tutkille (Garmin, Tracker, Ultrapoint, B-Bark, Swepoint, Ultracom jne). Riippuen tutkan merkistä, se saadaan helposti ja tukevasti kiinni GPS-taskuun. GPS- tasku on ompeleen lisäksi niitattu kiinni liiviin (niitit ovat pehmusteiden takana, eli ne eivät naarmuta tutkaa), joten se pysyy kyllä kiinni liivissä. Taskussa on hyvälaatuiset heijastinnauhat, joiden ompeleet mahdollistavat myös esimerkiksi vilkku- tai huomiovalon kiinnittämisen liiviin lisäturvan saamiseksi. Taskun etupuolella on vahva tarraläppä, joka suojaa taskua oksilta ja takaosassa on solkilukko. 

Taskuun laitetaan merkistä ja mallista riippuen joko koko tutkapanta, joka kiinnitetään solkilukolla liiviin tai pannan lähetinosapuoli ja panta kiinnitetään sen omalla soljella ja liivin lukolla. Alla on kuvallisia ohjeita eri tutkien kiinnittämiseen. 

Kaksi kokoa, näin valitset oikean!

Kemmesabbe koiran tutkaliiviä on tarjolla kahta eri kokoa, S ja L. Koon S liivi painaa 416g (paino märkänä n. 550g) ja koon L liivi 464 g (paino märkänä noin 590 g). Liivissä on erinomaiset säätömahdollisuudet ja kahdesta kokovaihtoehdosta löytyy sopiva koiralle kuin koiralle. Melko osuva ohje liivinvalintaan on, että säkäkorkeudeltaan alle 50 cm koiralle valitaan S-koko ja säkäkorkeudeltaan yli 50 cm koiralle koko L. Jos koira sattuu olemaan juuri tuon 50 cm tai lähelle, valitse rotevalle koiralle koko L.

Koko S: harmaanorjanhirvikoira, beagle, dreeveri, saksan metsästysterrieri, mäyräkoirat, pienemmät spanielit, suomenpystykorva jne.
Koko L: jämtlanninpystykorva, suomenajokoira, plottinajokoira, pointteri, saksanseisojat, karjalankarhukoira, setteri, isommat spanielit jne.

Ohjeet liivin säätöön ja kiinnitykseen:
1. Säädä kaularemmi niin löysälle, että liivi etuosa asettuu niskan ja selän liitoskohtaan. Kaularemmi ei siis saa olla tiukalla.
2. Säädä maharemmi koiran vatsan myötäisesti. Maharemmin jousto-osio ei saa venyä tässä kohtaa, vaan se on tarkoitettu liikkumisvaraksi koiran juostessa.
3. Säädä rintaremmi ja sivuremmit. Remmit tulee laittaa koiran kehon myötäisesti niin, ettei niistä muodostu vetoa kaularemmiin. Jousto-osiot eivät saa venyä säädön yhteydessä, vaan ne on tarkoitettu liikkumisvaraksi koiran juostessa.
4. Liivi ja remmit on suunniteltu niin, ettei remmejä tule laittaa liian kireälle. Liivi saa liikkua koiran päällä muutaman sentin suuntaansa mutta se pysyy linjassa koiran liikkuessa.
5. Varmista liivin sopivuus myös koiran liikkuessa ja eri asennoissa (esim. nenä maassa jälkivainussa)
6. Leikkaa ylimääräiset pätkät säätöremmeistä pois ja polta päät, jotta ne eivät purkaudu.

Kemmesabben huolto

Tutkaliivin säilyy parhaiten hyvässä kunnossa kun se säilytetään kuivassa tilassa. Liivi voidaan pestä käsin. Laita liivi likoamaan mietoon pesuaineliuokseen tunniksi, harjaa mahdolliset liat pehmeällä pesuharjalla ja huuhtele liivi hyvin, niin ettei siihen jää pesuainejäämiä. Kuivata liivi ulkona tai muussa ilmavassa paikassa.
 
Tuotteella on vuoden valmistusvirhetakuu.

Kiinnitysohjeet eri tutkamerkeille:

Kiinnitysohje Garmin T5 och DC50: http://www.naturix.se/pub_docs/files/pdf/Instruktion-Garmin-T5.pdf
Kiinnitysohje Garmin DC40: http://www.naturix.se/pub_docs/files/pdf/Instruktion-Garmin-DC-40.pdf
Kiinnitysohje Garmin DC30: http://www.naturix.se/pub_docs/files/pdf/Instruktion-Garmin-DC-30-(1).pdf
Kiinnitysohje Tracker: http://www.naturix.se/pub_docs/files/pdf/Instruktion-Tracker-G400_G500.pdf
Kiinnitysohje Swepoint Novus: http://www.naturix.se/pub_docs/files/pdf/Instruktion-Swepoint-Novus_s.pdf
Kiinnitysohje Swepoint Maxi-Power: http://www.naturix.se/pub_docs/files/pdf/Instruktion-Swepoint-MaxiPower.pdf
Oletko ostanut tämän tuotteen?
Arvostele tuote niin saat etukupongin! Kupongin etu: 5 €. Minimitilaus: 10,00 €
(Kampanja voimassa 31.8.2018 asti.)

Tuotteen toimituskulut
Nouto myymälästä 0,00 €
Ilmainen toimitus näille toimitustavoille 200,00 €:n ostoksista.
Nouto Matkahuollosta 5,90 €
Nouto Matkahuollosta tai Matkahuollon Pakettipisteistä 5,90 €
Matkahuollon toimitus kotiovellesi 14,00 €
Nouto valitsemastasi postista 5,90 €
Nouto Postin pakettiautomaatista 5,90 €
Postin kotiinkuljetus 14,00 €